Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завантаженість суддів Окружного адмінсуду Києва виросла в порівнянні з 2014 роком

7 вересня 2015, 15:51
652
0
Автор:
Реклама

За 8 місяців 2015 року до Окружного адміністративного суду міста Києва поступило більше 19 тис. справ і матеріалів. 25% з них були отримані в серпні. Щомісячно кожен суддя розглянув в середньому близько 100 подів і матеріалів, що практично в 2 рази перевищує показники завантаженості за аналогічний період минулого року.

"Фізичні або юридичні особи все частіше звертаються до суду для відновлення порушених прав, а значить, так або інакше, довіряють суду. Кількість винесених постанов судна, в яких задоволені позовні вимоги, залишається на рівні майже 60%. За 8 місяців цього року ми вже отримали таку кількість справ, яка трохи не дорівнює показникам усього минулого року, але у нас попереду ще 4 місяця", - відмітив голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк.

За його словами, надмірна завантаженість суддів викликана тим, що 2/3 суддівські корпуси на сьогодні залишаються без повноважень. "Ситуація, коли суддя не один місяць чекає призначення на посаду безстроково, недопустима, і має бути вирішена найближчим часом. Адже найпрогресивніші реформи в таких умовах не будуть ефективними і не принесуть очікуваних результатів", - переконаний голова суду.

За інформацією прес-служби Окружного адмінсуду міста Києва

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини