Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцева влада зможе зменшити тарифи на воду

3 вересня 2015, 13:20
999
0
Реклама

Місцева влада малих міст і селищ матиме інструмент для зменшення тарифів на водопостачання - 2 вересня прийнята постанова Кабміну, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання і водовідведення.

У уряді відмічають, що прийняття постанови дозволить справедливо перерозподілити витрати, пов'язані з виробництвом і наданням послуг водопостачання і водовідведення між споживачами. А підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст формуватимуть окремі тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення.

Тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення встановлюватимуться з урахуванням особливостей надання підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства централізованого водопостачання і водовідведення відповідним суб'єктам господарювання.

Раніше діяв єдиний тариф на централізоване водопостачання і водовідведення для ліцензіатів для усіх груп споживачів. Так, органами місцевого самоврядування тарифи формувалися і встановлювалися по групах споживачів : населення, бюджетні установи, інші споживачі і тому подібне, які враховували технологічні особливості процесу виробництва/споживання послуг і включали фактичні витрати, пов'язані з цим. У окрему групу також відносили підприємства, на території відповідної територіальної общини робили послуги з централізованого водопостачання і водовідведення, використовуючи придбану у іншого підприємства питну воду і подавали стічні води на очищення іншому підприємству.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини