Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для постановки на квартирний облік бездомним потрібна тільки одна довідка

2 вересня 2015, 09:23
1333
1
Автор:
Реклама

Бездомні особи для постановки на соціальний квартирний облік тепер повинні подавати тільки довідку про свою реєстрацію у закладах соцзахисту для бездомних осіб, яку ці заклади і видають.

Відповідні зміни внесені в Порядок постановки громадян на соціальний квартирний облік за результатами виробництва Уповноваженої з прав людини.

Нагадаємо, жителі закладів соцзахисту для бездомних осіб згідно Закону "Про житловий фонд соціального призначення" мають право на постановку їх на соціальний квартирний облік. В той же час п. 2 Порядки раніше було встановлено, що до заяви про узяття громадянина на соціальний квартирний облік додаються довідка про місце проживання і склад сім'ї.

Проте типовими положеннями про установи соціального захисту для бездомних не було передбачено видачу такими закладами довідок про місце проживання і склад сім'ї. У зв'язку з цим органи місцевого самоврядування, які ведуть квартирний облік, відмовляли бездомним громадянам на підставі представлення ними документів для постановки на соціальний квартирний облік не в повному об'ємі.

Про існуючу проблему, яка вимагала рішення шляхом внесення відповідних змін до нормативно-правових актів, омбудсман неодноразово повідомляла в Минсоцполитики. Тепер же Уповноваженого проінформували про внесення змін до Порядку.

Джерело: прес-служба Уповноваженої з прав людини

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини