Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Третина суддів окружних адмінсудів не може здійснювати свої повноваження

2 вересня 2015, 09:03
1244
1
Реклама

Голова ВАСУ Олександр Нечитайло звернувся до голови Верховної Ради, Президента України і голови ВККС відносно необхідності невідкладного вирішення питання безстрокового призначення суддів адміністративних судів.

У листах голови ВАСУ, зокрема, відзначається, що згідно наказу ГСА від 14.05.2012 № 52 "Про визначення кількості суддів в адміністративних судах України" штатна чисельність суддів в окружних адміністративних судах складає 638 суддів (за винятком суддів адмінсудів, розташованих на території Криму). При цьому третина суддів окружних адміністративних судів не може здійснювати повноваження судді закінченням 5-річного терміну повноважень.

Вже сьогодні більше 194 суддів не можуть розглядати справи, а найближчими місяцями суддівські повноваження закінчаться ще у більше двох десятків суддів окружних адмінсудів.

У окремих судах ситуація є особливо критичною і ризикує перетворитися на кадрову катастрофу для системи адміністративних судів. Так, зокрема, половина суддів не можуть виконувати повноваження зважаючи на закінчення 5-річного терміну першого призначення в Окружному адміністративному суді міста Києва (28 з 51 судді по штату), Закарпатському (6 з 14 суддів), Миколаївському (7 з 16 суддів), Кіровоградському (8 з 16 суддів), Черкасском (8 з 20 суддів) окружних адміністративних судах. Значна кількість суддів, які не можуть здійснювати правосуддя, також в Донецькому окружному адміністративному суді (19 суддів), Харківському окружному адміністративному суді (19 суддів), Одеському окружному адміністративному суді (6 суддів).

За інформацією ВАСУ

Нагадаємо, що з такою п
росьбой призначити адміністративних суддів голова ВАСУ звертався ще в травні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини