Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюсту доручено створити реєстр декларацій чиновників

1 вересня 2015, 14:07
621
0
Реклама

Розпорядженням Кабміну від 28 серпня 2015 року № 863-р Міністерству юстиції доручено невідкладно забезпечити введення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Мінюст повинен створити цей реєстр і забезпечити його функціонування до моменту початку роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. Вказані заходи будуть здійснені із залученням міжнародних експертів.

Нагадаємо, що одно з найважливіших повноважень Нацагентства - ведення Єдиного держреєстру декларацій і Єдиного реєстру корупціонерів.

Згідно ст. 47 Закону про запобігання корупціїНацгентство забезпечує відкритий цілодобовий доступ в Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Співробітники Нацагентства повинні проводити повну перевірку декларацій (з'ясовувати достовірність задекларованих відомостей, точність оцінки активів, перевіряти на наявність конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення) чиновників, що займають відповідальне положення, а також держслужбовців, посади яких пов'язані з високим рівнем корупційних ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини