Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відшкодовуються збитки, пов'язані з використанням Нацгвардією транспортних засобів?

25 серпня 2015, 14:27
899
1
Автор:
Реклама

Постановою від 19 серпня 2015 року № 611 Кабмін ствердив Порядок відшкодування витрат і збитківпов'язаних з використанням військовослужбовцями Нацгвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб.

Порядок встановлює механізм відшкодування витрат і збитків, пов'язаних з використанням військовослужбовцями транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб незалежно від форми власності для припинення злочину, проїзду до місця події, стихійного лиха, супроводу в лікувальні заклади осіб, що потребують термінової меддопомоги, для переслідування правопорушників і їх супроводу або конвоювання в органи внутрішніх справ.

Витрати і збитки відшкодовуються власникам транспортних засобів шляхом виплати їм грошовій компенсації за рахунок засобів, передбачених в Держбюджеті на зміст Нацгвардії.

Для відшкодування витрат і збитків власник ТС по зареєстрованому або фактичному місцю проживання або по місцю використання такого засобу звертається в головне управління Нацгвардії або в уповноважений підрозділ Нацгвардії і представляє наступні документи:

1) заява про відшкодування витрат і збитків з вказівкою марки, моделі транспортного засобу, року його випуску, реєстраційного номера, а також розміру витрат і збитків, які поніс власник ТС у зв'язку з його використанням;
2) копію акту або карти тимчасового використання транспортних засобів;
3) копії документів, що підтверджують приналежність транспортного засобу;
4) копії документів, розрахунки, що підтверджують витрати і збитки, понесені власником транспортного засобу у зв'язку з його використанням.

З метою визначення розміру витрат і збитків, пов'язаних з використанням транспортного засобу, його власник за власний рахунок організовує проведення експертної оцінки ТС з наступним відшкодуванням уповноваженим підрозділом повної вартості послуг, пов'язаних з проведенням такої оцінки, за умови пред'явлення власником ТС відповідних документів, розрахунків, які підтверджують вартість оцінки.

Для вирішення питання відносно відшкодування власникові ТС витрат і збитків в Головному управлінні Нацгвардії утворюється постійно діюча комісія.

Спори про стягнення з винних осіб витрат і збитків, пов'язаних з використанням транспортних засобів, розглядаються в судовому порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини