Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про штрафи за порушення порядку переміщення товарів з/в зону АТО

25 серпня 2015, 10:05
1889
2
Реклама

Закон № 649 - VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно порядку переміщення товарів в район або з району проведення антитерористичної операції набув чинності 23 серпня 2015 року.

Цим законодавчим актом Закон про боротьбу з тероризмом доповнений статтею 14-1, в якій говориться, що переміщення товарів в район або з району проведення АТО здійснюється у порядку, який встановлюється Кабміном за уявленням СБУ.

Згідно з новою статтею 204-3 КоАП, порушення порядку переміщення товарів в район або з району проведення АТО спричиняє за собою накладення штрафу на осіб, що переміщають такі товари, в розмірі від 10 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян з конфіскацією таких товарів. Ті ж дії, здійснені особою, яка впродовж року було вже піддано адміністративному стягненню за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією.

Внесені також зміни в частину 1 статті 221 КоАП, якими розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 204-3, віднесено до компетенції районних, районних в місті, міських або міськрайонних судів.

Крім того, змінами в пункт 1 частини 1 статті 255 КоАП надане право посадовцям органів державної податкової служби складати протоколи про админправонарушениях, передбачених статтею 204-3.

Відмітимо, що Закон набув чинності після 14 днів з дня публікації, і в цей же термін Кабмін повинен був затвердити порядок переміщення товарів в район або з району проведення АТО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини