Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінприроди розробило нові правила використання надр

20 серпня 2015, 14:02
819
0
Автор:
Реклама

Редакції правил, розроблені Мінприроди, за результатами широкого обговорення встановлюють нові прозорі умови надання надр в користування. Про це було заявлено на брифінгу у Будинку уряду за участю заступника Міністра екології і природних ресурсів - керівника апарату Світлани Коломиец і радників Міністра екології і природних ресурсів Олексія Гончарука і Юрія Драганчука на тему "Антикорупційні правила користування надрами: зміни в постанови Кабінету Міністрів № 615 і № 594".

Зокрема, напрацьовані зміни в діючий порядок надання надр в користування і порядок проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів. Нові редакції схвалені бізнесом, громадськістю, міжнародними експертами. На сьогодні нові антикорупційні правила користування надрами спрямовані на узгодження. У Мінприроди сподіваються, що у вересні вони будуть винесені на розгляд Кабміну і прийняті.

У нових редакціях усунені виключенняякі дають можливість отримувати надра в користування за позаконкурсною, не зовсім прозорою процедурою. Зокрема, це стосується підприємств, які мали державну долю 25 %, проте насправді наданими преференціями часто користувалися не чисті на руку ділки.

Зміни в першу чергу спрямовані на досягнення прозорості процесу. Інформація про кожен етап отримання дозволу на користування надрами публікуватиметься на сайті Госгеонедр. Також он-лайн транслюватиметься і сам аукціон. Важливою новелою є право, як фізичних, так і юридичних осіб ініціювати проведення аукціону. Повідомлення про проведення аукціону публікуватиметься не за 15, а за 75 днів. В цілому спрощується доступ до геологічної інформації.

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини