Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла про зменшення суми авансового платежу по НДФЛ

12 серпня 2015, 11:08
575
0
Автор:
Реклама

ГФС нагадує, що авансові платежі по НДФЛ розраховуються підприємцем самостійно, але не менше як 100 % річної суми податку з доходу оподаткування за минулий рік (у порівнянних умовах), і сплачуються до бюджету по 25 % щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).

У разі зменшення суми отриманого доходу за попередній календарний квартал поточного року більш ніж на 20 % порівняно з розрахунковою очікуваною сумою доходу на такий квартал, платник податків має право зменшити суму авансового платежупідмета сплаті в наступний термін, встановлений абз. 1 підпунктом 177.5.1 п.177.5 ст. 177 НКпропорційно зменшенню суми вказаного доходу. Для зменшення суми авансового платежу підприємцем до настання терміну сплати такого авансового платежу в контролюючий орган подається заява у довільній формі, що містить розрахунок зменшення суми авансового платежу і коротке пояснення обставин, які привели до зменшення суми отриманого доходу.

Податківці нагадали, що підприємці на загальній системі оподаткування подають в контролюючий орган податкову декларацію по місцю своєї податкової адреси за результатами календарного року в терміни, встановлені Податковим кодексом для річного звітного податкового періоду. У декларації також вказуються авансові платежі по податку на прибутки.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини