Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

593 адвокати Київщини можуть позбавити професії на строк до року за несплату внесків

6 серпня 2015, 11:11
1573
1
Автор:
Реклама

5 серпня Голова Ради адвокатів Київської області Петро Бойко направив в КДКА Київської області представлення із списком адвокатів (593 людини)які являються неплатниками щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

КДКА вирішить, чи застосовувати до них дисциплінарне стягнення у вигляді припинення права на заняття адвокатською діяльністю на термін від одного місяця до одного року

Пунктом 2.1. Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 16.02.2013 № 72, передбачено, що професійним обов'язком кожного адвоката є сплата щорічного внеску на реалізацію повноважень органів адвокатського самоврядування, відповідно до рішень з'їзду адвокатів України, Ради адвокатів України, актів НААУ і актів відповідних регіональних органів місцевого адвокатського самоврядування.

Згідно п.6 ч.2 ст. 34 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність"основою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності являється здійснення ним дисциплінарної провини, а саме невиконання рішень органів адвокатського самоврядування. Згідно п. 2.16. Положення порушення адвокатом порядку і термінів сплати щорічних адвокатських внесків вважається невиконанням рішення органу адвокатського самоврядування і відповідно вважається дисциплінарною провиною. Крім того, нормами Положення передбачено, що у разі порушення адвокатом порядку сплати щорічних внесків, а також / або прострочення встановлених цим Положенням термінів їх сплати більше трьох місяців, до нього за уявленням Ради адвокатів України або ради адвокатів регіону застосовується дисциплінарне стягнення у вигляді припинення права на заняття адвокатською діяльністю на термін від одного місяця до одного року.

Компетенцією по здійсненню дисциплінарного провадження відносно адвокатів наділена кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області. У зв'язку з вищевикладеним, Рада адвокатів Київської області прийняла рішення направити в КДКА перелік адвокатів, відомості про яких внесені в Єдиний реєстр адвокатів України і які не сплатили щорічний внесок в 2015 році. Відповідно, тепер КДКА Київської області має право відкрити дисциплінарне провадження відносно вказаних осіб і вирішити питання про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

З переліком адвокатів, що не сплатили внесок в 2015 році, можна ознайомитися тут.

Джерело: Рада адвокатів Київської області

Нагадаємо, ВКДКА роз'яснилащо несплата адвокатського внеску є дисциплінарною провиною. У 2015 році внесок складає 1 218 грн. (мінімальна зарплатавстановлена Законом про Держбюджет). Відмітимо, що згідно ст. 33 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" дисциплінарне провадження відносно адвоката повинне здійснюватися кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури з адреси робочого місця адвоката, вказаної в Єдиному реєстрі адвокатів України. В той же час, відповідно до рішення Ради адвокатів України від 16.02.2013 № 103 "Про розмежування юрисдикції кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури і рад адвокатів Києва і Київської області" на адвокатів, які за станом на 19 листопада 2012 (на день державної реєстрації НААУ) отримали свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю в КДКА Київської області і адресу робочого місця яких знаходиться в м. Києві, поширюється юрисдикція кваліфікаційно-дисциплінарної комісії і ради адвокатів Київської області. Згідно з даними Єдиного реєстру адвокатів України ряд адвокатів, вказаних в представленні, працює в Києві.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини