Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вступил в силу Закон об ограничении рекламы в программах иностранных телерадиорганизаций

5 серпня 2015, 10:24
1639
0
Автор:
Реклама

5 серпня набув чинності Закон № 422 - VIII про внесення змін до деяких законів України відносно особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, що міститься в програмах і передачах іноземних телерадіоорганізацій. Закон був прийнятий 14 травня.

У Законі "Про рекламу" встановлено, що забороняється трансляція (ретрансляція) реклами, що міститься в програмах і передачах іноземних телерадіоорганізацій, які транслюються (ретранслюються) на територію України, у випадку якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію держав - членів Європейського Союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про трансграничний телебачення. Трансляція (ретрансляція) реклами дозволяється тільки у разі, якщо за трансляцію (ретрансляцію) такої реклами сплачено юридичній особі України, незалежно від способу здійснення такої трансляції (ретрансляції). Забороняється розміщення провайдерами програмної послуги реклами в програмах і передачах іноземних телерадіоорганізацій.

У Законі "Про телебачення і радіомовлення" встановлено, що підприємство, яке знаходиться під юрисдикцією України, має на меті ретрансляцію програм і передач і що отримало на цей дозвіл від правовласника (виробника), який не підпадає під юрисдикцію держави - члена Європейського Союзу або держави, яка ратифікувала Європейську конвенцію про трансграничне телебачення, має право здійснювати ретрансляцію програм і передач тільки за умови відповідності їх змісту вимогам законодавства України, Європейській конвенції про трансграничне телебачення і у разі їх включення в перелік програми, ретранслюється за рішенням національний радий Україна з питань телебачення і радіомовлення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини