Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністичну символіку з київських домів балансодержатели зобов'язані прибрати до 21 листопада

3 серпня 2015, 14:19
657
2
Автор:
Реклама

Київська міська державна адміністрація розпорядженням від 28 липня 2015 року № 745 ствердила план заходів по виконанню Закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і забороні пропаганди їх символіки".

Так, до 21 серпня 2015 року:

1. Київському метрополітену доручено підготувати перелік об'єктівякі містять символіку комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, розташованих на території метро, і передати до Департаменту культури;

2. Департаменту громадських комунікацій доручено підготувати до розгляду на засіданні комісії з питань найменувань пропозиції по перейменуванню вулицьпровулків, спусків, проїздів, проспектів, площ, набережних, мостів, об'єктів метрополітену (лінії, станції), інших об'єктів топонімії населених пунктів, а також інших географічних об'єктів, назви яких включають символіку комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

До 31 серпня Департаменту культури доручено надати погоджені з Міністерством культури переліки об'єктів, що містять символіку комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, для подальшого виконання вимог Закону.

До 21 жовтня:

1. Департаменту громадських комунікацій доручено забезпечити проведення в установленому порядку громадського обговорення пропозицій відносно перейменування вулиць, провулків, спусків, проїздів, проспектів, площ, набережних, мостів, об'єктів метрополітену (лінії, станції), інших об'єктів топонімії населених пунктів, а також інших географічних об'єктів, назви яких включають символіку комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів;

2. Департаменту житлово-комунальної інфраструктури доручено забезпечити підготовку фінансових розрахунків і кошторисів виконання робіт по заміні будинкових покажчиків на вулицях, які перейменовуються відповідно до Закону.

До 1 листопада Дпартамент громадських комунікацій забезпечить підготовку представлення Київського міського голови в Київраду по перейменуванню вулиць, інших об'єктів топонімії з комуністичними назвами.

До 21 листопада:

1. Балансодержатели будов і споруд зобов'язані забезпечити виконання робіт по демонтажу об'єктівщо містять символіку комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів відповідно до Закону;

2. Київський метрополітен повинен забезпечити демонтаж або маскування елементів зовнішнього оформлення станцій метрополітену, що містять символіку комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини