Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла, як нотаріусам звітувати про завірені договори

3 серпня 2015, 12:00
1447
1
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба наказом від 17 липня 2015 року № 507 затвердила Узагальнювальну податкову консультацію за уявленням в контролюючий орган фізичними особами, що здійснюють приватну нотаріальну діяльність, інформації про засвідчені договори продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна між фізичними особами, продажу (обміну) рухомого майна між стороною (сторонами), про видачу посвідчень про право на спадок і засвідчені договори дарування.

Роз'яснено, що при нотаріальному посвідченні договорів продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна між фізичними особами, продажу (обміну) рухомого майна між стороною (сторонами) цього договору, видачі посвідчень про право на спадок і нотаріальне посвідчення договорів дарування приватний нотаріус повинен щокварталу представляти в контролирующый органу по місцю знаходження свого робочого місця Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), в терміни, встановлені для податкового кварталу.

Форма № 1ДФ (форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку) і Порядок заповнення і представлення податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Мінфіну від 13 січня 2015 року № 4.

При здійсненні нотаріальних дій нотаріус зобов'язаний надавати інформацію контролюючим органам шляхом заповнення граф 1, 2, 3а, 4 і 5 Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ). У вказаних графах відбивається: порядковий номер, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія і номер паспорта, про який надається інформація в податковому розрахунку, сума нарахованого доходу, сума сплаченого НДФЛ (у випадках, передбачених Податковим кодексом)ознака доходу згідно з довідником ознак прибутків.

При цьому інформація, яку повинен подавати нотаріус в контролюючий орган не є податковою звітністю у розумінні глави 2 розділи II НК, отже, підстави для застосування відповідальності, передбаченої пунктом 119.2 ст. 119 НК, відсутні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини