Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київським "дружинникам" заборонили носити балаклавы

Реклама

Київська міська рада рішенням від 2 липня 2015 роки № 660/1524 ствердив Положення про особисте посвідчення і нарукавну пов'язку члена громадського формування по охороні громадського порядку і державного кордону на території міста Києва.

Встановлено, що члени громадських формувань по охороні громадського порядку і державного кордону зобов'язані при виконанні обов'язків мати особисте посвідчення члена громадського формування і нарукавну пов'язку.

Прямокутна пов'язка розміром 100х300 міліметрів виготовляється з напівжорсткої тканини синього кольору. Краї пов'язки обкантовуються тканью жовтого кольору. З обох боків пришивається тасьма (гумка) для закріплення пов'язки на руці. У центрі пов'язки в 2 ряди буквами заввишки 15 міліметрів фарбою жовтого кольору наноситься напис "ОХОРОНА ПОРЯДКУ" (може вишиваться нитками такого ж кольору).

Нарукавна пов'язка носиться на лівій руці посередині плечового суглоба так, щоб забезпечити можливість оточення ознайомитися зі змістом написів. Пов'язка не може: 1) мати механічне ушкодження, що робить неможливим достовірне ознайомлення з утримуванням написів на ній (частини написів); 2) бути прикрита непрозорим матеріалом (повністю або частково); 3) знаходитися стані, що не дає можливості достовірно ознайомитися з написами (частинами написів) на ній.

Бланк посвідчення є карткою розміром 74,0±0,75х105, 0±0,75 мм із закругленими кутами.

Бланк посвідчення

Посвідчення пред'являється так, щоб людина, яка з ним знайомиться, могла прочитати усі записи на нім. Забороняється пред'явлення для ознайомлення посвідчення в змозі, що робить неможливим його прочитання (з механічними ушкодженнями, з непрозорими матеріалами та ін.).

Член громадського формування по охороні громадського порядку і держкордону під час виконання обов'язків не має права носити елементи одягу або інші предмети ужитку, які не дозволяють встановити приналежність посвідчення цій особі або ідентифікувати особу, окрім випадків, передбачених чинним законодавством. До таких елементів одяг відноситься головний убір типу "Балаклава", непрозорі маски і інші.

Хранитель порядку має право носити сонцезахисні окуляри і медичні маски. При пред'явленні особистого посвідчення він зобов'язаний на вимогу особи, знайомиться з посвідченням, зняти сонцезахисні окуляри і медичну маску для своєї ідентифікації. У разі потреби, при знятті медичної маски, член громадського формування може передати своє посвідчення іншому членові громадського формування і зняти маску на відстані від інших осіб (не більше трьох метрів).

Відповідно до Законом "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" члени громадських формувань по правоохороні мають право:

1) вимагати від громадян дотримання правопорядку, припинення адміністративних правопорушень і злочинів;

2) у разі підозри в здійсненні адміністративних правопорушень і злочинів перевіряти у громадян документи, що засвідчують їх особу;
3) спільно з працівниками ОВД затримувати і доставляти в ОВД, штаб громадського формування по охороні громадського порядку або громадського пункту правоохорони осіб, що виявили злісну непокору законним вимогам члена громадського формування і не виконуючих вимог про припинення адміністративного правопорушення;
4) складати протоколи про адміністративні правопорушення;
5) входити в клуби, кінотеатри, стадіони, інші громадські місця і приміщення з відома власника або уповноваженого ним органу для переслідування правопорушника, що ховається, або припинення адміністративних правопорушень або злочинів;
6) в невідкладних випадках використовувати транспортні засоби, що належать підприємствам, установам, організаціям або громадянам (з їх згоди), окрім транспортних засобів дипломатичних, консульських і інших представництв іноземних держав, міжнародних організацій, транспортних засобів спеціального призначення, для доставки до лікувальних установ осіб, що знаходяться у безпорадному стані, а також осіб, постраждалих від нещасних випадків або правопорушень і потребуючих термінової медичної допомоги;
7) у разі порушення водіями Правил дорожнього руху, створення реальної загрози життя або здоров'ю громадян вживати заходи до припинення цього правопорушення, здійснювати перевірку водійських прав, а також не допускати осіб, що не мають документів або знаходяться в стані сп'яніння, до подальшого управління ТС;
8) застосовувати в установленому порядку заходи фізичної дії, спеціальні засоби індивідуального захисту і самооборони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини