Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада дозволила продавати борги перед "Нафтогазом"

14 травня 2015, 13:35
542
0
Автор:
Реклама

14 травня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України по стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (на основі законопроекту № 2214).

Згідно з документом, право вимоги по заборгованості споживачів природного газу перед "Нафтогаз України" і / або перед її дочірнім підприємством, яке здійснювало постачання природного газу на підставі ліцензії, можливо продано (відчужено) на користь третіх осіб шляхом проведення аукціону за ціною, що може відрізнятися від первинної вартості, за умови проведення незалежного аудиту консолідованої фінансової звітності НАК "Нафтогаз України" за міжнародними стандартами фінансової звітності за 2014 рік і обнародування порядку і умов проведення аукціону.

Не може бути продано (відчужено) право вимоги по заборгованості теплогенерирующих або теплоснабжающих організацій в об'ємі заборгованості державного і / або місцевих бюджетів по різниці в тарифах на теплову енергію перед таким підприємством, виниклій у зв'язку з невідповідністю фактичній вартості теплової енергії тарифам, які затверджувалися і / або узгоджувалися органами державної влади або місцевого самоврядування, і непогашеною, що залишилася, на дату ухвалення рішення про продаж (відчуженні) заборгованості. Об'єм заборгованості державного і / або місцевих бюджетів по різниці в тарифах на теплову енергію підтверджується в порядку, встановленому Кабміном.

Законом забороняється звернення стягнення і накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на поточних рахунках із спеціальним режимом використання, відкритих у виконання ст.ст. 19-1 і 26-1 Закону "Про теплопостачання", ст. 15-1 Закону "Про електроенергетику" і на спеціальному рахунку експлуатуючої організації (оператора) відповідно до Законом "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки".

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини