Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ переніс розгляд Закону про люстрацію

16 квітня 2015, 17:18
1100
0
Автор:
Реклама

Судді Конституційного Суду задовольнили клопотання про перенесення слухання справи про конституційність окремих пунктів Закону про очищення владиа також погодилися притягнути до його розгляду додаткових експертів і представників Громадського радого з люстрації при Мінюсті.

За словами Міністра юстиції Павла Петренко, судді прислухалися до аргументу, що приймати поспішні рішення до розгляду Верховною Радою змін до Закону про люстрацію не має ніякої логіки. Адже зміни, розроблені депутатами спільно з Мінюстом, усувають усі застереження, озвучені в конституційних представленнях. Крім того, Венеціанська комісія надасть свій остаточний висновок згідно із законом тільки в червні.

Проте головним аргументом, за словами Міністра, стали докази можливого конфлікту інтересів 7 суддів КСУ у цій справі: "Нами були оголошені застереження, які торкаються можливого конфлікту інтересів конкретних суддів Конституційного Суду. Зараз набули чинності норми Закону "Про забезпечення права на справедливий суд". Згідно з цим документом суддя, у якого є конфлікт інтересів в тій або іншій справі, зобов'язана повідомити про це Рада суддів і подати самовідвід в справі".

П. Петренко повідомив, що як мінімум потенційний конфлікт інтересів є у частини суддів, які приймали рішення в 2010 році відносно змін Конституції Українищо стало початком конституційного перевороту і узурпації влади колишнім Президентом.

За інформацією Мінюсту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини