Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги надавати карантинні сертифікати - незаконні

4 березня 2015, 15:37
2162
0
Автор:
Реклама

У Минагрополитики повідомляють, що вимоги оформляти і надавати карантинні сертифікати - незаконні, оскільки обов'язковий принцип отримання карантинного сертифікату скасованийГоссельхозинспекцию ліквідоване, Госветфитослужбу реорганізоване.

Постановою Кабміну № 42 "Про деякі питання дерегуляции господарської діяльності" від 28 січня 2015 року спрощена процедура фітосанітарної експертизизокрема скорочений час її проведення з 5 діб до 24 годин. Також скасовано обов'язковий карантинний сертифікат на зерно і олійні культури. Діє добровільний принцип.

Крім того, ця постанова відміняє надмірне адміністрування у сфері звернення пестицидів і агрохімікатівзокрема, ліцензування експорту і імпорту, спрощує порядок проведення державних випробувань, реєстрації і перереєстрації.

Будь-які вимоги з боку контролюючих органів, які порушують дію постанови, не мають юридичної сили. У таких випадках необхідно терміново повідомляти до Міністерства. Територіальні органи Госсельхозинспекции знаходяться на стадії ліквідації і не мають права здійснювати перевіркироз'яснив Міністр агрополітики Олексій Павленко

За інформацією Минагрополитики

Читайте також: Набула чинності постанова Кабміну про дерегуляции госпдіяльність

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини