Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавців можуть позбавити винагороди

16 лютого 2015, 17:46
1236
0
Реклама

Законопроект № 2143 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно усунення комерціалізації влади" подали у ВР депутати від БПП і Самодопомоги з метою понизити ризики корупційною складовою при наданні админуслуг, забезпечити ефективність держвиконавців.

Пропонується виключити із законів про держреєстрацію юрособ і ФОП, про держреєстрацію речових прав на нерухомість, про госрегистриции актів цивільного стану норми, якими передбачені можливості надання додаткових платних админуслуг.

Згідно з проектом, стягнення старанного збору встановлюється пропорційно сумі, стягнутій з боржника для задоволення вимог стягувача, після виконання заходів примусового стягнення. (Діюча редакція Закону "Про старанне виробництво" передбачає, що старанний збір стягується незалежно від здійснення державним виконавцем міри примусового виконання.)

Крім того, пропонується відмінити винагороду держвиконавцям у вигляді відсотка від стягнутої їм суми або вартості майна.

Для цього з Закону "Про старанне виробництво" має бути виключена ст.46, в якій говориться, що державний виконавець, що забезпечив своєчасне виконання старанного документу в повному об'ємі, отримує винагороду у розмірі 5% стягнутої ним суми або вартості майна, але не більше 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, а по старанному документу немайнового характеру - не більше 15 неоподатковуваних мінімумів. Автори проекту вважають, що такі норми про оплату праці працівників ГИС суперечать принципам оплати праці державної служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини