Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При продажі нерухомості платиться військовий збір, але є виключення

10 лютого 2015, 17:28
17548
2
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба роз'яснилащо оскільки об'єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) дохід оподаткування фізичного особи-резидента, в який включається частина доходу від операцій з майном, розмір якої визначається відповідно до положень ст. 172 Податкового кодексуто сума такого доходу обкладається збором по ставці 1,5 %.

В той же час, не є об'єктом оподаткування військовим збором сума доходу, отримана фізособою-резидентом від операцій з продажу нерухомого майна відповідно до п. 172.1 ст. 172 НК.

Норма встановлює, що не обкладається дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу впродовж звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарчо-побутові споруди і будівлі), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безкоштовної передачіпевній ст. 121 Земельного кодексу залежно від її призначення, і за умови перебування такого майна у власності платника податків більше 3 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини