Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають намір встановити особливості карного виробництва в зоні АТО

3 лютого 2015, 11:50
535
2
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 1849 про внесення змін до Карний і Карний процесуальний кодекси відносно військових злочинів.

Пропонується доповнити УК статтею 426-1, згідно якої перевищення військовим службовим обличчям дисциплінарної влади по відношенню до підлеглого - нанесення побоїв або здійсненні іншого насильства - карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Те ж діяння, якщо воно здійснене відносно декількох осіб або заподіяло легені або середній тяжкості тілесні ушкодження, і що має характер знущання або глумлення над військовослужбовцем, - карається позбавленням волі на термін від 3 до 7 років. Діяння, здійснені групою осіб або із застосуванням зброї, або тяжкі наслідки, що викликають, - загрожують позбавленням волі на термін від 5 до 10 років.

А якщо такі діяння здійснені в умовах воєнного стану або у бойовій обстановці - санкція передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

Також законопроектом пропонується розширити підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій - надати можливість їх проведення в карних процесах про військові злочини, пов'язані з ухиленням від військової служби (ст. ст. 407 - 409 УК), досконалі в умовах особливого періоду, під час проведення АТО.

Законопроектом визначені особливості здійснення карного виробництва в умовах воєнного, надзвичайного стану, особливого періоду або в районі проведення АТО. Встановлюються норми відносно законного затримання особи, тимчасового вилучення майна. Такі зміни пропонується внести в КПК.

До другого читання проект допрацюють за прискореною процедурою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини