Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені нові стандарти надання послуг соцподдержки

2 лютого 2015, 15:37
909
0
Автор:
Реклама

Минсоцполитики наказом від 5 січня 2015 року № 1 затвердило 2 стандарти надання послуг соціальної підтримки населенню:

- Стандарт надання послуги за призначенням і виплаті одноразової матеріальної допомоги інвалідам і непрацюючим малозабезпеченим особам

- Стандарт надання реабілітаційних послуг інвалідам і дітям-інвалідам.

Положеннями Стандарту надання послуги за призначенням і виплаті одноразової матеріальної допомоги інвалідам і непрацюючим малозабезпеченим особам передбачено, що для призначення посібника одержувачі або їх законні представники подають заяву уповноваженому органу за місцем проживання. Непрацюючих малозабезпечених осіб до заяви додають копії: паспорти; пенсійного посвідчення або посвідчення одержувача державної соцдопомоги; документу, що підтверджує реєстрацію в Реєстрі фізосіб-платників податків. Інваліди і діти-інваліди або один з батьків, опікун або опікун (законний представник) до заяви додають копії: паспорти або свідчення про народження дитини-інваліда; документу, що підтверджує реєстрацію в Реєстрі фізосіб - платників податків; медичний висновок про встановлення інвалідності. Обробка документів уповноваженим органом здійснюється впродовж 30 календарних днів з дня подачі заяви.

Після перевірки документів формується справа одержувача і приймається рішення відносно надання або відмови в наданні допомоги.

Виплата допомоги здійснюється по витратних касових ордерах шляхом отримання грошових коштів в касі Минсоцполитики, поштового переказу або перерахування коштів на особові банківські рахунки одержувачів. Посібник призначається і виплачується уповноваженим органом.

У свою чергу, в Стандарті надання реабілітаційних послуг інвалідам і дітям-інвалідам вказується, що для отримання послуги одержувачі або їх законні представники також подають заяву в уповноважений орган. До заяви додаються: медсправка про встановлення інвалідності; індивідуальна програма реабілітації; паспорт або інший документ, що засвідчує особу; документ, що підтверджує реєстрацію в Реєстрі фізосіб-платників податків; документ про освіту; рекомендації територіального органу держслужби зайнятості за результатами наданих послуг профорієнтацій.

Фахівець уповноваженого органу проводить співбесіду із заявником і приймає від нього необхідні документи, реєструє заяву в журналі реєстрації. Уповноважений орган розглядає повний пакет документів впродовж 3 робочих днів. А термін надання самої послуги визначається згідно з індивідуальним планом реабілітації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини