Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водіям трамваїв унормировали час роботи і відпочинку

24 жовтня 2014, 10:49
2849
0
Реклама

З метою організації безпечної праці і ефективного контролю за роботою водіїв міського електричного транспорту затверджено Положення про робочий час і час відпочинку водіїв трамвая і тролейбуса. Відповідний наказ Мининфраструктуры № 444 діє з 24 жовтня.

Документ поширюється на підприємства, які оказыват послуги з перевезення пасажирів трамваями і тролейбусами або забезпечують перевезення для власних потреб, незалежно від форм власності.

У Положенні встановлено, що нормальна тривалість робочого часу водіїв не може перевищувати 40 годин в тиждень. Робочий час водіїв регулюється графіками роботи (змінності), які складаються на увесь обліковий період. У цих графіках визначається кількість робочих днів (змін), початкових і додаткових днів відпочинку, тривалість щоденного (междусменного) і щотижневого відпочинку. Тривалість перерви між частинами робочого дня (зміни) має бути не менш 2-го годинника без урахування часу для відпочинку і живлення.

Після управління рухомим складом впродовж 4-го годинника водій повинен зробити перерва для відпочинку і живлення тривалістю не менше 45 хвилин. Перерва може не надаватися у разі тривалості робочої зміни до 5 годин. Ця перерва може бути замінена перервами тривалістю не менше 15 хвилин кожен, розподіленими упродовж періоду управління.

Тривалість щоденного (междусменного) відпочинку водія впродовж будь-якого 24-годинного періоду, вважаючи від початку робочого дня (зміни), має бути не менше 10 послідовних годин. В окремих випадках допускається скорочення тривалості відпочинку між змінами з відповідним збільшенням часу на відпочинок в наступні дні.

Тривалість стоянки трамвая і тролейбуса на кінцевих станціях, де водіям робиться відмітка часу прибуття і відправлення, встановлюється розкладом руху і має бути не менше 2 хвилин. На кінцевих станціях, де інтервал руху менше 2 хвилин, тривалість зупинки допускається до 1 хвилини.

Графік роботи (змінності) на обліковий період доводиться до відома кожного водія не пізніше, ніж за тиждень до введення його в дію. Індивідуальні наряди на роботу водіям повинні видаватися завчасно, але не пізніше чим за два дні до початку роботи.

Графіки повинні забезпечувати необхідну тривалість роботи рухомого складу впродовж дня відповідно до потреб транспортного обслуговування населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини