Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні може з'явитися поліція місцевого самоврядування

22 жовтня 2014, 15:37
617
2
Реклама

Минрегион в співпраці з експертами розробив законопроект "Про поліцію місцевого самоврядування".

У проекті визначено, що поліція місцевого самоврядування - це спеціальний правоохоронний орган в системі місцевого самоврядування, який створюється міською (міста загальнодержавного, обласного значення), районною радою або місцевими радами декількох сусідніх адміністративних одиниць (в межах однієї області) з метою виконання повноважень місцевого самоврядування по забезпеченню на території, що знаходиться під юрисдикцією відповідної ради, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, і міститься за рахунок засобів відповідного місцевого бюджету.

Структуру і чисельність поліції затверджуватиме відповідна рада. Така поліція не входитиме в структуру територіальних органів МВС України, а підкорятися радіякий прийняв рішення про її створення.

Завдання поліції місцевого самоврядування можна розділити на три групи:

1) завдання, які передаються від МВС України в процесі децентралізації управління у сфері охорони правопорядку - забезпечення виконання окремих адміністративних стягнень; охорона громадського порядку, профілактика правопорушень; охорона комунальних об'єктів;

2) забезпечення виконання рішень відповідної ради, надання правової допомоги членам територіальної общини, органам місцевого самоврядування;

3) сприяння МВС України, іншим правоохоронним органам в їх діяльності на території юрисдикції ради.

Проектом закону передбачено нормування питань кадрового, матеріально-технічного, фінансового забезпечення поліції місцевого самоврядування.

І міжнародні експерти, і представники органів місцевого самоврядування в ході обговорення законопроекту зійшлися на думці, що необхідність створення в Україні поліції місцевого значення назріла давно. Вони виразили свою підтримку такій ініціативі Минрегиона, відмітивши готовність і надалі робити необхідну в цій сфері експертну і технічну допомогу.

Законопроект буде винесений на громадське обговорення, допрацьований і спрямований для попереднього розгляду центральними органами виконавчої влади, асоціаціями органів місцевого самоврядування для узгодження.

Якщо ж ВР прийме в першому читанні інший аналогічний проект, Минрегион планує взяти активну участь в процесі підготовки поправок до другого читання.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини