Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний іспит провалили майже усі кандидати в нотаріуси

15 жовтня 2014, 13:34
2256
10
Реклама

За результатами першого в історії України електронного іспиту на право займатися нотаріальною діяльністюякий відбувся 6 жовтня, свідчення нотаріусів отримали 7 претендентів. Рішення про відмову у видачі посвідчення прийняте у відношенні 159 людина.

Нагадаємо, що Мінюст уперше ввів анонімне електронне тестування на право займатися нотаріальною діяльністю, щоб повністю унеможливити впливу на результати з боку чиновників і ліквідовувати корупційну складову під час іспиту.

Іспит складається з двох частин - практичної і теоретичної. Теоретична частина іспиту містить 90 питань, в яких пропонується декілька варіантів відповідей, один з яких є правильним. У разі успішної здачі теоретичної частини комп'ютер автоматично відкриває доступ претендентів до практичних завдань.

Результати іспиту визначає автоматизована комп'ютерна система залежно від кількості правильних відповідей. Іспит проводиться анонімно - імена претендентів стають відомими членам комісії тільки після того, як комп'ютер видасть результати іспиту.

Іспит на право займатися нотаріальною діяльністю проходитиме мінімум 4 рази в рік (раніше був раз на рік).

Але претенденти, які не склали іспит, зможуть повторно пройти тестування тільки через рік.

Джерело: Мінюст

Читайте детальніше про нові правила: Нотаріусом можна стати, публічно склавши анонімний електронний іспит

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини