Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатам можуть спростити правила стажування

9 жовтня 2014, 13:20
2235
15
Реклама

Законопроектом № 5139 (автор - юрист, депутат-свободовец Олег Бондарчук) пропонується внести зміни в статтю 10 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", згідно з якими:

- максимальна плата за те, що стажується може бути не більшою чим 3 мінімальні заробітні плати;

- термін того, що стажується складає від 1 до 3 місяців;

- особа, що має 6 місяців стажу роботи помічником адвоката, звільняється від обов'язку стажуватися;

- вибір адвоката для того, що стажується може здійснюватися безпосередньо особою, що виявила бажання стати адвокатом або по напряму Ради адвокатів регіону;

- результати стажування оцінюються радою адвокатів регіону впродовж 10 днів з дня отримання звіту (а не 30).

Нагадаємо, що новим Законом про адвокатурусеред іншого, була введена обов'язковість проходження 6-місячного стажування для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю. До того ж, таке стажування є платним (спочатку внесок був 20 мінімальних заробітних плат, а тепер кожна рада адвокатів регіону самостійно затверджує розмір внеску, наприклад, в Киеской області - 9 зарплат (10 962 грн.). Як відмічає автор проекту, на практиці такі суми стали перешкодою для багатьох юристів, що виявили бажання стати адвокатами.

Необгрунтованим депутат рахує і діючий термін стажування (6 місяців), адже він є занадто великим для особи, яка вже має мінімум 2 року стажу в області права (згідно ч. 1 ст. 6 Закону особа, що виявила бажання стати адвокатом, повинна мати такий стаж). Крім того, автор відмічає, що по своїх функціях таке стажування схоже з випробуванням при прийомі на роботу, яке передбачене в КЗоТ, і яке не може перевищувати 3 місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини