Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко вирішив створити Комітет з розвідки

8 жовтня 2014, 15:00
877
4
Реклама

При Президентові України буде створений Комітет з питань розвідки - такий Указ № 760/2014 7 жовтня підписав Петро Порошенко.

Комітет утворюється як допоміжний орган при Президентові України, основним завданням якого є підготовка Президентові України пропозицій відносно здійснення керівництва, координації і контролю за діяльністю розвідувальних органів України.

Склад нового органу - голова (ним призначається Ігор Смешко)два заступники голови, у тому числі один перший, і інші члени, які беруть участь в роботі Комітету на громадських засадах. Персональний склад затверджується Президентом України за представленням голови.

Забезпечення діяльності Комітету здійснюється апаратом Комітету, який є структурним підрозділом Апарату СНБО; працівники апарату Комітету призначаються на посаді і звільняються від посад за представленням голови Комітету.

Петро Порошенко вже зустрівся з Ігорем Смешко і відмітив, що чекає від нього посилення позиції України в інформаційній війні. У свою чергу, новоназначенный глава Комітету позитивно відізвався про створення такого органу і розповів, що такий комітет вже раніше тричі створювався і ліквідовувався, проте ліквідація цієї структури була помилкою. У И. Смешко великий досвід в цій сфері, адже двічі (з 1995 по 1998 і з 2003 по 2005) він очолював такий комітет.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини