Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянам дозволили переводити дачі в житлові будинки

3 вересня 2014, 09:33
1463
2
Реклама

Верховна Рада України 2 вересня прийняла Законяким визначений порядок перекладу в житлові садових і дачних будинків (законопроект № 2336а).

Також уточнений зміст поняття місця проживання фізичної особи - це житло, в якому особа проживає постійно або тимчасово.

Законом встановлено, що громадяни мають право на переклад дачних і садових будинківякі відповідають державним будівельним нормам, у житлові будинки- в порядку, визначеному Кабміном. Рішення про переклад дачних і садових будинків в житлові будинки приймається органами місцевого самоврядування.

Відповідні зміни внесені в Житловий і Цивільний кодекси і Закон про свободу пересування.

Завершальними положеннями передбачено, що тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, дачні поселення і садівничі суспільства в приміських зонах враховуються за тими населеними пунктами, з якими вони пов'язані в адміністративному або територіальному відношенні.

На цей же час до жителів, об'єднаним постійним проживанням в межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць і житло яких віднесене до відповідного села, селища або міста.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини