Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР заборонила вступні внески в ОСМД

3 вересня 2014, 09:00
347
1
Реклама

Верховна Рада 2 вересня прийняла Закон про внесення змін до Закон про ОСМД по недопущенню порушень прав власників квартир і нежитлових приміщень з боку посадовців об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, зокрема, шляхом вступних внесків, затягування прийняття власників в члени ОСМД і так далі (законопроект № 2469а).

Законом забороняється стягування яких-небудь внесків або платежів за вступ у об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Встановлено, що членство в об'єднанні отримується на підставі поданого письмової заяви власника (довіреної особи власника) за рішенням виконавчого органу об'єднання. Термін для ухвалення рішення встановлюється статутом і не може перевищувати 10 календарних днів з моменту подачі відповідної заяви. Власник вважається членом об'єднання, якщо у встановлений для ухвалення рішення термін не отримає письмової відмови. Відмова в прийнятті до об'єднання має бути мотивованим, містити конкретні підстави такої відмови і може бути оскаржено в судовому порядку. Усі члени об'єднання мають рівні права у вирішенні будь-яких питань діяльності об'єднання незалежно від їх статусу, майнового і фінансового положення і інших ознак.

Також встановлено, що решения загальних зборів оприлюдняться на інформаційних стендах відповідних будинків, а також у будь-який інший передбачений статутом спосіб. Копії рішень загальних зборів надаються під розписку або спрямовуються поштою (рекомендованим листом) на вимогу члена об'єднання або власника, який не є членом об'єднання, не пізніше за 3 робочі дні з дня подачі відповідної заяви.

Цей законопроект подали нардепи Сергій Кальцев і Віталій Барвиненко влітку 2013 року прийнятий за основу на початку червня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини