Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віруючих громадян не мобілізують

Реклама

Генеральний штаб Збройних Сил України підтримує пропозицію Церкви Адвентистів Сьомого Дня по звільненню віруючих громадян від військових зборів і заклику на військову службу по мобілізації. Відповідні вказівки дані військовим комісаріатам. Про це Генштаб повідомив в листі № 300/1/з/1186.

Роз'яснено, що Законом "Про військовий обов'язок і військову службу" не передбачено звільнення від проходження зборів військовозобов'язаними, такими, що відносяться до релігійних конфесій, віровчення яких не дозволяє користуватися зброєю, або якщо виконання військового обов'язку суперечить їх релігійним переконанням. Також не передбачено відстрочення заклику на військову службу по мобілізації віруючим громадянам, які знаходяться на військовому обліку військовозобов'язаних, Законом "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію". В той же час встановлено, що громадяни, що перебувають в запасі і не покликані на військову службу по мобілізації, можуть бути залучені до виконання робіт, які носять оборонний характер. Але порядок напряму і проходження служби по мобілізації в умовах воєнного або надзвичайного стану віруючих громадян Законом "Про альтернативну (невоєнною) службу" не визначений.

Оскільки заклик віруючих громадян на військову службу по мобілізації може привести до відмови від виконання наказів командирів по релігійних переконаннях, Генштаб ВСУ вирішив звільнити їх від військових зборів і заклику на службу.

Питання про законодавче врегулювання цього питання планується вирішити після стабілізації військово-політичної ситуації в Україні.

Нагадаємо, Указ Президента про третю хвилю мобілізації набув чинності 24 липня. Мобілізація проводиться впродовж 45 днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини