Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У школярів сформують готовність захищати Україну

1 серпня 2014, 17:00
244
7
Реклама

Тема першого уроку 2014/2015 навчального року в листі Міносвіти від 01.08.2014 № 1/9-388 визначена як "Україна - єдина країна". Вибору такої теми послужили суспільно-політична ситуація і події останніх місяців, окупація Російською Федерацією Криму, озброєні акції російських терористів в східних регіонах України.

Як вказано в листі, під час уроку мають бути реалізовані наступні завдання:

- ознайомити учнів з основними історичними подіями становлення державності України;
- формувати почуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави і українського народу;
- формувати готовність служити Батьківщині своєю працею і стати на захист державних інтересів країни;
- виховувати повагу до державних символів, шанобливе відношення до традицій українців і представників інших національностей, що населяють країну.

Основний зміст першого уроку має бути спрямований на затвердження єдності України, нероздільності її території і народу. Важливо акцентувати увагу дітей на тому, що Крим і Донбас - це Українащо люди, які живуть на цих територіях, - громадяни України.

Школярам розповідять про Київську Русь, Запорізьку Січ, УНР, Помаранчевій революції, Революції гідності, а також про подвиги українські військові і добровольців у боротьбі з російськими бойовиками на сході.

Також учителям рекомендують оголосити хвилину мовчання з метою вшановування пам'яті Героїв Небесної сотні, воїнів і інших загиблих у боротьбі за свободу, цілісність і єдність нашої держави.

У листі говориться, що учитель повинен акцентувати увагу на тому, що патріотизм - цей звичайний стан повсякденного життя людиниякий проявляється не лише під час надзвичайних ситуацій.

За інформацією Міносвіти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини