Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учителів, що підтримують тероризм, звільнять

29 липня 2014, 17:45
189
10
Реклама

В той час, коли більшість педагогічних працівників проявляють високий рівень патріотизму, інша (незначна) частина педагогів брали участь в організації так званих "референдумів" на Донбасі або навіть сталі безпосередніми учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це говориться в листі Міносвіти від 29.07.2014 № 1/9-382.

Недотримання або порушення законодавства працівниками освіти, участь в антидержавній діяльності повинна спричинити правові наслідки, визначені законодавством України, у тому числі, КЗоТ, підкреслюється в документі.

Відзначається, що окрім загальних підстав розірвання трудового договору за ініціативою власника або уповноваженого ним органу, статтею 41 КЗоТ для певних категорій працівників визначені додаткові підстави, по яких можливо звільнення. Наприклад, здійснення працівником, що виконує виховні функції, аморальної провинине сумісного з продовженням цієї роботи.

Перелік суб'єктів, які можуть бути звільненими по вказаних підставах, приведений в статті 50 Закону "Про освіту"а також в абзаці третьому пункту 28 постанови Пленуму ВСУ від 6 листопада 1992 року № 9 "Про практику розгляду судами трудових суперечок". Це можуть бути керівні, педагогічні, наукові, науково-педагогічні працівники, фахівці, вихователі, учителі, викладачі, практичні психологи, соціальні педагоги, майстри виробничого навчання, методисти, педагогічні працівники позашкільних установ.

Звільнення на підставі вказаних вище правових норм допускається як за здійснення аморальної провини при виконанні трудових обов'язків, так і не пов'язаного з ними (здійснення такої провини в громадських місцях або в побуті).

У зв'язку з цим, Міністр освіти Сергій Квит доручив місцевим органам управління освітою і керівникам учбових закладів при комплектуванні кадрів педагогічних і науково-педагогічних працівників, укладенні і переукладенні контрактів узяти до уваги вказані вище обставини - щоб учбово-виховний процес в системі утворення України забезпечували особи, що не заплямували себе зв'язком з терористичними організаціями.

За інформацією Міносвіти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини