Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила часткову мобілізацію

22 липня 2014, 11:26
230
7
Реклама

Верховна Рада України сьогодні затвердила Указ Президента України про часткову мобілізацію (законопроект № 4320а).

Указом доручається оголосити і провести часткову мобілізацію серед військовозобов'язаних і резервістів впродовж 45 діб з дня набуття чинності Указу на території Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областей і м. Києва.

Місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування і із залученням підприємств, установ і організацій усіх форм власності доручається організувати і забезпечити мобілізацію в установленому порядку. Кабмін повинен забезпечити фінансування та ін.

Третя хвиля мобілізації дозволить привести у бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення, відмітив секретар СНБО Андрій Парубий. Крім того, часткова мобілізація дозволить провести ротацію військовослужбовців, які тривалий час знаходяться в зоні проведення АТО. За його словами, усі ті, що мобілізують будуть повністю забезпечені усім необхідним обмундируванням.

Нагадаємо, що в.о. Президента А. Турчинов оголошував часткову мобілізацію у березні і у травні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини