Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив відміну податків на ввезення бронежилетів і ліків

21 липня 2014, 16:51
188
0
Реклама

Петро Порошенко сьогодні підписав закони про внесення змін до Податкового і Митного кодекси відносно спеціальних засобів індивідуального захисту і лікарських засобів.

Згідно із Законом (законопроект № 4199а)тимчасово, на період проведення антитерористичної операції і введення воєнного стану, звільняються від оподаткування ПДВ операції по ввезенню на митну територію України і постачання на митній території України :

- спеціальних засобів індивідуального захисту
(каски, їх еквіваленти і спеціально призначені для них компоненти, бронежилети);

- лікарські засоби
і медизделия, які призначені для використання закладами охорони здоров'я для надання медичної допомоги фізичним особам, які в період проведення АТО і введення воєнного стану відповідно до законодавства отримали поранення, контузії або інші ушкодження здоров'я.

А Законом про внесення змін до Митного кодексу (законопроект № 4200а) доповнено частину першу статті 282 пунктом 20: від обкладення митом звільняються спеціальні засоби індивідуального захисту, які ввозяться на митну територію України під час проведення АТО. Таким чином, ввезення на митну територію України бронежилетів, касок і ліків відбуватиметься по нульовій ставці.

Нагадаємо, що закони були прийняті Верховною Радою ще 1 липня. Обидва проекти ініційовано народним депутатом Олегом Ляшко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини