Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для товарного біржового ринку готують законодавчі зміни

16 липня 2014, 13:26
123
3
Реклама

Мінекономрозвитку був розроблений проект Закону "Про товарний біржовий ринок"оскільки Закон "Про товарну біржу" 1991 року не відповідає вимогам, що пред'являються до сучасної інфраструктури товарного біржового ринку і вимог європейської Директиви 2004/39/ЄС відносно організації і регулювання біржових ринків.

Мета розробки законопроекту - створення в Україні сучасної законодавчо-нормативної бази товарного біржового ринку для вдосконалення механізмів організованої торгівлі і створення прозорої системи цінового моніторингу і правових передумов для ринкового механізму ціноутворення і хеджування (страхування) цінових ринків.

Зараз на біржах відсутній система гарантування виконання зобов'язань по біржових договорахі це послабляє зацікавленість учасників ринку у біржовій торгівлі, стримує нарощування її об'ємів, що не сприяє розвитку сучасних біржових технологій. Отже, вітчизняні товарні біржі, як правило, мають низьку ліквідність.

Ухвалення Закону повинне посприяти процесу універсалізації біржового ринку, а також гармонізувати законодавство відносно регульованих ринків з вимогами Європейського Союзу.

Мінекономрозвитку проводило консультації з Асоціаціями "Союз бірж України" і "Біржові і електронні майданчики" і отримало від них письмові пропозиції, які були враховані при розробці. Проект розміщений для обговорення на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку.

За інформацією Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини