Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ліквідовував Держпідприємництва і створив Регуляторну службу

16 липня 2014, 10:06
235
0
Реклама

Уряд постановою від 30.04.2014 № 252 ліквідовує Державну службу з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва.

При цьому повноваження і функції по реалізації державної регуляторної політики, політики у сфері ліцензування, дозвільної системи, нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності покладаються на Державну регуляторну службуа повноваження і функції по розвитку малого і середнього підприємництва - на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Державна регуляторна служба України як центральний орган виконавчої влади створюється, як вказано в постанові, з метою впровадження системного підходу і налагодження результативної роботи по поліпшенню бізнес-клімату в Україні.

Документом доручається новому відомству подати уряду в місячний термін проект положення про Державну регуляторну службу України.

На сьогодні постанова ще не опублікована в офіційних виданнях (і, таким чином, не набуло чинності).

Але Кабмін вже оголосив о пошуку керівника ГРСтермін подачі документів - до 29.07.2014. До участі у відборі допускаються громадяни України з вищою освітою, які вільно володіють державною мовою. Додаткові вимоги - вільне володіння іноземною мовою.

Нагадаємо, раніше Держпідприємництва заявила про те, що Мінекономіки ініціює її ліквідацію. При цьому критикувалася ідея розподілу функцій між різними органами. Головою Держпідприємництва з 2010 року є Михайло Бродський.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини