Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвесторів застерігають від вкладень в облігації недобросовісних емітентів

15 липня 2014, 12:06
125
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку України починає активну роботу по моніторингу і правозастосуванню відносно емітентів корпоративних облігацій, які не надали в Комісію звіти про наслідки погашення облігацій для подальшої відміни реєстрації їх випусків. Перелік недобросовісних компаній повідомлятиметься, щоб застерегти інвесторів від подальшої роботи з такими емітентами.

З метою контролю за дотриманням емітентами облігацій вимог законодавства по погашенню розміщених ними облігацій фахівці Комісії відстежили інформацію відносно випусків облігацій, термін погашення яких збіг в період з 01.01.2013 по 01.07.2014, і реєстрація випуску яких за станом на 01.07.2014 не була скасована НКЦБФР.

За результатами моніторингу виявлено 78 емітентів з 137 випускам облігацій, які доки не виконали вимоги законодавства в частині представлення в НКЦБФР звітів про підсумки погашення облігацій. З повним переліком таких підприємств можна ознайомитися на сайті Комісії в розділі "Реєстрація емісій цінних паперів".

Згідно з вимогами Закону "Про цінні папери і фондовий ринок", емітент облігацій впродовж 15 днів після закінчення погашення облігацій повинен подати в НКЦБФР звіт про наслідки такого погашення. У разі непредставлення, представлення не в повному об'ємі інформації і представлення недостовірної інформації, Комісія може застосовувати до порушників фінансові санкції - в розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

За інформацією НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини