Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Температурний режим для початку опалювального сезону можуть понизити

9 липня 2014, 16:18
1334
6
Реклама

Кабмін рекомендує Мінохоронздоров'я і Минрегиону вивчити можливість зниження температурного режиму на 2 градуси для початку опалювального сезону.

Це рекомендація міністерствам, а не рішення, відмітив Міністр Кабміну Остап Семерак, але в нинішніх умовах ми повинні шукати усі можливі шляхи оптимізації використання природного газу. Зокрема, за відмову від російського газу уряд надасть преференції.

Чиновник відмітив, що минулий опалювальний сезон був розпочатий на два тижні пізніше передбачених термінів, а також закінчений на дві тижнем раніше, що дозволило заощадити 1 млрд. куб м газу.

Джерело: РБК

Згідно п. 5 Правив надання послуг з централізованого опалювання, постачання холодної і гарячої води і водовідведення, рішення про початок і закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами відповідних сільських, селищних і міських рад або місцевими держадміністраціями виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства і іншими нормативними документами.

Відповідно до пп. 7.9.4 п. 7.9 ст. 7 Правив технічній експлуатації теплових установок і мереж, початок і закінчення опалювального періоду встановлюється в кожному регіоні окремо. Опалювальний період починається, якщо впродовж 3-ої доби середня добова температура зовнішнього повітря 8° C і нижче, а закінчується, коли впродовж 3-ої доби середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8° C.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини