Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна закриває для міжнародного судноплавства порти Криму

7 липня 2014, 11:02
166
10
Реклама

Україна офіційно закриває для міжнародного судноплавства морські порти Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялтарозташовані на території Автономної Республіки Крим і г.Севастополя.

Міністерством інфраструктури України виданий наказ від 16.06.2014 № 255 "Про закриття морських портів" (набуде чинності після його офіційної публікації)на виконання розпорядження Кабміну від 30.04.2014 № 578-р "Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту" і згідно з Порядком відкриття і закриття морських портів, затвердженого постановою від 11.07.2013 № 495.

Ще в середині травня Україна повідомила Міжнародну морську організацію (IMO) про підготовку рішення про закриття кримських портів.

По суті, таке рішення означає, що будь-яке судно, яке зайшло в морські порти півострова, робить це на свій страх і ризик, оскільки судновласники і капітани судів, які проігнорували подібну заборону, можуть зіткнутися з серйозними проблемами (штрафами або навіть тюремними укладеннями). Подібні прецеденти на Чорному морі вже існують.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини