Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР допоможе українській тваринницькій продукції потрапити на ринки ЄС

4 липня 2014, 15:57
231
0
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла за основу законопроект № 4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно ідентифікації і реєстрації тварин".

Проектом встановлюється обов'язковість ідентифікації сільськогосподарських тварин як підприємствами, так і особистими господарствами. Таким чином забезпечується можливість проведення результативних карантинних заходів.

Також передбачається уточнення деяких визначень (господарство, ідентифікаційний номер), а також нові терміни (власник, утримувач, Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин); визначаються права і обов'язки юридичних, фізичних осіб і Адміністратора Єдиного державного реєстру; встановлюється порядок переміщення тварин, шляхи фінансування робіт по ідентифікації і реєстрації тварин.

А в КоАП пропонується передбачити адмінвідповідальність за непредставлення для реєстрації даних про ідентифікованих тварин.

Законопроект покликаний забезпечити високу якість продукції і є передумовою для відкриття доступу українським харчовим продуктам тваринного походження на ринки ЄС, відмічають у Минагрополитики. Ухвалення такого закону - одно з умов успішного проходження Україною інспекції місії Генерального Директората Європейської Комісії з питань охорони здоров'я і захисту прав споживачів (DG SANCO) за оцінкою державного контролю при виробництві продуктів тваринного походження.

"Упевнений, що український виробник стане для ринків Євросоюзу надійним партнером. Це перший крок до виходу української тваринницької продукції на ринки ЄС" - відмітив Міністр агрополітики Ігор Швайка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини