Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР має намір дозволити Кабміну ввести особливий період в ПЕК

4 липня 2014, 11:38
231
0
Реклама

Верховна Рада на сьогоднішньому уранішньому засіданні все-таки прийняла за основу урядовий законопроект № 4117а про особливий період в паливно-енергетичному комплексіяким визначаються підстави введення такого періоду, устанавливаюся правові і організаційні принципи функціонування ПЕК в особливий період.

Згідно з проектом, особливий період в ПЕК - це період функціонування паливно-енергетичного комплексу в умовах обмеження і припинення постачань енергоносіїв на територію України, а також в інших випадках, визначених законом. Рішення про введення і припинення особливого періоду в ТЕК приймає КМУ.

Порядок діяльності підприємств ПЕК у особливий період встановлюватиме Кабмін. Зокрема, уряд зможе прийняти рішення відносно обов'язкового продажу природного газу газодобувними недержавними підприємствами (доля держави в статутному фонді яких складає менше 50%)  теплогенерирующим компаніям для задоволення потреб населення у послугах з опалювання і гарячого водопостачання.

У особливий період дозволяється обмежувати енергопостачання об'єктів у сфері теплопостачання в опалювальний сезон нижче за технологічний мінімум споживання природного газу.

Учора депутати не підтримали прийняття в першому читанні законопроекту № 4117а про особливий період в паливно-енергетичному комплексі (за всього 142 нардепи), а також альтернативних № 4117а-1 і № 4117а-2 (за 93 і 27).

Нагадаємо, що
"Газпром" подав в Стокгольмський арбітраж позов проти України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини