Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиного демографічного реєстру не буде?

3 липня 2014, 17:35
151
0
Реклама

У Секретаріаті Уповноваженого ВР з прав людини відбулася прес-зустріч, присвячена питанню створення Єдиного державного демографічного реєстру (передбаченого Законом № 5492 - VI).

У щорічній доповіді омбудсмана про стан дотримання прав і свобод людини і громадянина за 2013 рік вказано: створення Демреестра суперечитиме міжнародним стандартам.

Експерти відмітили, що полегшення обличчю отримання якого-небудь документу не може виправдати те, що хтось один матиме занадто повну інформацію про людину, адже чинний Закон не дає пояснення, яка мета такого збору інформації і навіщо потрібні зайві відомості для виготовлення документів.

Присутні обговорили законопроект № 4751що увійшов до переліку пріоритетних реформ реанімаційного пакету. Цього тижня законопроект винесений на порядок денний Верховної Ради.

Законопроект передбачає здешевлення і спрощення процедури отримання документів, а також відміну створення Демреестра. Замість нього передбачено створення окремих реєстрів для кожного виду документів (Реєстр паспортів громадянина України, Реєстр дипломатичних паспортів, Реєстр посвідчень особи на повернення в Україну та ін.). Детальніше про проект: Біометричні дані вноситимуться тільки в документи для виїзду за кордон?

Відмова від створення Єдиного державного демографічного реєстру повинна також заощадити державі бюджетні кошти.

За інформацією прес-служби омбудсмана

Нагадаємо, що Закон № 5492 - VI подобався далеко не усім. Так, деякі експерти вважали, що під виглядом такого Демреестра створюється електронне "досьє" на усіх громадян.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини