Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обрано керівництво Комісії з люстрації суддів

3 липня 2014, 16:42
355
4
Реклама

На першому засіданні, що відбулося 3 липня 2014 року в Києві, члени Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції обрали керівництво і затвердили регламент діяльності, який буде обнародуваний в газеті "Голос України".

Головою Комісії став Володимир Мойсикякий відмітив: "Держава, незалежно від прізвища Президента, Прем'єр-міністра повинен оберігати незалежність суддів. Але в той же час суддя, у якого не залишилося нічого, окрім почуття страху за власну шкуру, ні почуття гідності, ні поваги до держави, ім'ям якої він виносив ухвалу, не має права носити мантію і заходити в зал судового засідання".

Мойсик Володимир Романович - суддя Верховного Суду України у відставці, 1957 г.р., має стаж на посаді судді більше 23 років, був народним депутатом України декількох скликань, заслужений юрист України.

Заступником голови Комісії обраний адвокат Маркіян Галабалаа секретарем - адвокат Марина Соловйова.

Нагадаємо, що Комісія створена відповідно до Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" з метою проведення спеціальної перевірки суддів. Комісія діятиме при УСЮ впродовж одного року і розглядатиме скарги на дії суддів. Обнародування публічної інформації про роботу Комісії здійснюватиметься через офіційний сайт Вищої ради юстиції.

За інформацією УСЮ

Читайте також: Комісія з люстрації суддів обіцяє працювати відкрито

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини