Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила "мобільної парковки" набули чинності

3 липня 2014, 14:33
680
0
Реклама

Сьогодні, 3 липня 2014 року, набула чинності постанова Кабінету міністрів України від 25 червня 2014 року № 207 про внесення змін до Правила парковки транспортних засобів.

Документом, зокрема, вводиться послуга "мобільна парковка" - надання користувачеві можливості отримати послуги з користування майданчиками для платної парковки, які оплачуються з допомогою карток передоплати чи платіжних інструментів, передбачених законодавством про безготівкові розрахунки, із застосуванням засобів мобільного зв'язку для передачі інформації через захищену комп'ютеризовану систему.

Оператор парковочной майданчика зобов'язаний забезпечувати належне функціонування технічних приладів (пристроїв) для сплати вартості послуг з користування майданчиками для платної парковки, інформувати користувачів послуги "мобільна парковка" про порядок і вартість її надання.

Враховуючи зміни, оплата вартості послуг по користуванню майданчиками для платної парковки здійснюється:

- у безготівковій формі шляхом придбання парковочного талона з певною тривалістю парковки, в якому вказуються дата і час розміщення транспортного засобу на такому майданчику, або за допомогою послуги "мобільна парковка";

- готівкою або з використанням платіжної карти через парковочный автомат або автоматичний в'їзний і виїзний термінали. В цьому випадку користувач отримує парковочный талон, на якому вказується час в'їзду на такий майданчик, і оплачує час парковки на автоматичному виїзному терміналі згодне парковочного талона з отриманням фіскального чека.

Факт оплати вартості послуг з користування майданчиками для платної парковки підтверджується платіжним документом, за винятком випадків надання послуги "мобільна парковка", коли факт підтверджується захищеною комп'ютеризованою системою.

Несплата користувачем вартості послуг з користування майданчиками для платної парковки спричиняє за собою відповідальністьпередбачену законом. Посадовець виконавчого органу сільської/селищної/міської ради складає протокол про порушення і засвідчує за допомогою фотографування відсутність відповідного платіжного документу на лобовому склі ТС або відсутність факту оплати такої вартості в захищеній базі даних комп'ютеризованої системи.

Але оплата вартості послуг з користування майданчиками для платної парковки не здійснюється у разі незабезпечення оператором належного функціонування засобів оплати.

Як переконують у уряді, "мобільна парковка" є зручною для водіїв, оскільки вони отримають можливість швидко сплатити фактичний час парковки, не переплачуючи при цьому зайві гроші. Ще один плюс "мобільної парковки" - прибутки в повному об'ємі поступатимуть до бюджетів, адже такий вид оплати робить неможливим приховання реального вступу засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини