Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримчани не зможуть отримувати одночасно російську і українську пенсії

3 липня 2014, 11:10
567
0
Реклама

Кабінет міністрів України прийняв постанова "Про затвердження Порядку виплати пенсії і надання соціальних послуг громадянам України, які проживають на території АРК Крим і м. Севастополя".

Затверджена процедура розрахунку з громадянами України відносно їх пенсійних і соціальних виплат через поштові перекази української пошти. Свої пенсії громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, також зможуть отримувати на рахунки у банківських установах на материковій частині України, з якими укладено відповідні угоди.

Виплата пенсій здійснюватиметься пенсіонерові, що проживає на тимчасово окупованій території, який не отримує пенсію від Пенсійного Фонду Російської Федерації або інших міністерств і відомств, що здійснюють пенсійне забезпечення в Росії. Таким чином, не можливе отримання двох пенсій одночасно - російською і українською.

Отримають пенсійні виплати, що належать їм, також громадяни України, що проживають в Криму і отримують пенсію за міжнародними договорами пенсійного забезпечення, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Пенсійний Фонд України визначить управління ПФ, якими здійснюватимуться пенсійне забезпечення і надаватися соцуслуги кримчанам. Зокрема, передбачається 4 управління, що функціонують у Херсонській областіза кожним з них буде чітко закріплено міста і райони АР Крим і Севастополя. Буде визначений перелік документів, необхідний для надання в органи пенсійного забезпечення.

Відмітимо, що уряд також упорядкував процедуру реєстрації майнових прав на нерухоме майнорозташоване на тимчасово окупованій території АРК Крим і г.Севастополь, прийнявши відповідну постанову. Виконання реєстрації прав і здійснення усіх інших дій відносно нерухомого майна, яке розташоване на тимчасово окупованій території, покладене на органи державної реєстрації прав Херсонською і Запорізькою областей.



Джерело:
Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини