Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ляшко хоче, щоб Україна визнала геноцид черкеського народу

2 липня 2014, 13:45
327
1
Реклама

Народний депутат Олег Ляшко подав в Раду проект № 4203а, яким пропонує прийняти постанову про ініціацію розгляду питання про визнанні геноциду черкеського (адигейського) народу.

Передбачається, що Кабмін розробить і реалізує відповідний план заходів, зокрема з проведенням міжнародної наукової конференції, і надасть Верховній Раді в шестимісячний термін відповідні науково-історичні і політико-правові виводи і рекомендації. Також заплановано провести комітетські слухання, підготувати з урахуванням усіх виводів і рекомендацій рішення для прийняття Верховною Радою.

Як пояснює нардеп, прийняття цього проекту дозволить Україні виявити солідарність в засудженні злочинів, здійснених проти інших народів, поневолених такою, що була Російською імперією.

О. Ляшко нагадує, що Росія і на Кавказі з 1763 по 1864 роки проводила колоніальну політику і здійснила етнічне чищення черкеських територій, а на місце корінного народу було здійснено цілеспрямоване заселення інших етнічних груп. Згідно з історичними дослідженнями, в результаті неодноразових карально-військових експедицій було фізично знищене або вигнане з батьківщини більше 90% черкесів (адыгов). Зараз переважна більшість етнічних черкесів проживають в діаспорі за межами РФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини