Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано формування регіональних ресурсів зерна

1 липня 2014, 18:00
212
3
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла Закон про внесення змін до Закону про зерно і ринок зерна відносно оптимізації формування зернових ресурсів України (законопроект № 3140).

Законом відміняється механізм формування регіональних ресурсів зерна.

Формування регіональних ресурсів зерна здійснювалося з 2003 року, на практиці - тільки для продовольчого зерна з метою забезпечення стабільних цін на хліб. Оскільки сьогодні створений новий механізм регулювання цін на хлібопродукти, відповідно до якого Аграрний фонд забезпечує регіони достатнім рівнем запасів борошна для випічки хліба по фіксованим Міністерством аграрної політики цінам, в Україні зникла необхідність в існуванні механізму формування регіональних ресурсів зерна.

До того ж, в обласних бюджетах часто були відсутні засоби для формування регіональних ресурсів зерна, тоді як існування законодавчих положень для такого механізму зерна залишалося приводом для необгрунтованих обмежень пересування зерна в межах України, а також призводило до корупційних зловживань в цій сфері і фінансових втрат для аграріїв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини