Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені нові правила акредитації журналістів у Верховній Раді

1 липня 2014, 15:10
1094
0
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла постанову про твердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (проект № 2252а).

Положенням визначено, що акредитація журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України здійснюється на добровільній основі і передбачає добросовісне виконання журналістами і працівниками ЗМІ їх професійних обов'язків з дотриманням вимог Конституції, законів України, інших нормативно-правових актів, норм професійної етики і моральних засад суспільства.

Акредитація проводиться прес-службою Апарату ВР шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на термін повноважень Верховної Ради України чергового скликання. Журналісти і технічні працівники ЗМІ, не акредитовані при Верховній Раді України, можуть замовляти в прес-службі разові пропуску.

Акредитаційні картки видаються:
- журналістам і технічним працівникам засобів масової інформації, зареєстрованих у встановленому законом порядку, - за уявленням засобу масовій інформації;
- журналістам і технічним працівникам, які не є штатними або позаштатними працівниками засобів масової інформації, - за особистою заявою за умови підтвердження професійної приналежності.

Акредитаційна карта надає право входу в приміщення Верховної Ради України за наявності у журналіста або технічного працівника документу, що засвідчує особу (паспорт або редакційне посвідчення).

Акредитаційні картки забезпечують право входу журналістів і технічних працівників в:

- ложе преси і кулуари сесійний частині будинку по вул. Грушевського, 5 (окрім сесійного залу) під час засідань Верховної Ради України через під'їзд №1;

- відповідні будівлі Верховної Ради України під час брифінгів, прес-конференцій, круглих столів, інших відкритих для засобів масової інформації заходів;

- відповідні будівлі Верховної Ради України в час засідань комітетів, тимчасових комісій Верховної Ради України, якщо комітетом, тимчасовою комісією не прийнято рішення про проведення закритого засідання.

Відповідно, визнано таким, що втратило силу розпорядження голови ВР від 19.05.2006 № 420.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини