Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянам дозволять переводити дачі в житлові будинки

1 липня 2014, 13:36
561
0
Реклама

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 2336а відносно перекладу садових і дачних будинків в житлові будинки і реєстрації в них місця проживання.

Зокрема, передбачається доповнити Житловий кодекс статтею 8-1 "Переклад в житлові будинки садових і дачних будинків", згідно якої громадяни відповідно до Кодексу і в порядку, визначеному Кабміном, мають право на переклад в житлові будинки дачних і садових будинківякі відповідають технічним і санітарним нормам. Згідно з проектом, такий переклад здійснюється по зверненнях громадян у відповідні органи місцевого самоврядування.

Також уточнюються поняття:

- "місце проживання фізичної особи" - житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає постійно або тимчасово

- "реєстрація" - внесення в Єдиний державний демографічний реєстр і в паспортний документ інформації про місце проживання або місце перебування з вказівкою його адреси.

Завершальними положеннями передбачається, що тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, дачні поселення і садівничі суспільства в приміських зонах враховуються за тими населеними пунктами, з якими вони пов'язані в адміністративному або територіальному відношенні.

Також тимчасово до жителів, об'єднаним постійним проживанням в межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць і житло яких віднесене до відповідного села, селища або міста.

Ухвалення закону дозволить погоджувати законодавчі поняття і процедури в житловому, цивільному законодавстві відносно житла і створить належні умови для реалізації громадянами права на вільний вибір місця проживання

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини