Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст впроваджує стандарти якості безкоштовної вторинної правової допомоги

27 червня 2014, 17:16
172
0
Реклама

1 липня 2014 року набуває чинності наказ Мінюсту від 25 лютого 2014 № 386/5яким затверджені Стандарти якості надання безкоштовної вторинної правової допомоги у карному процесі. Проект був схвалений рішенням Ради адвокатів України і представлений Координаційним центром на розгляд громадськості.

Стандарти є комплексом основних характеристик моделі гарантованого державою захисту. Вони передбачені міжнародними правовими актами, законодавством України, у рамках яких захисник вибирає стратегію і тактику захисту в карному виробництві.

Стандарти грунтуються на принципах верховенства права, законності, незалежності і конфіденційності адвокатської діяльності, уникнення конфлікту інтересів, домінантності інтересів клієнта, запобігання корупції, компетентності і сумлінності у виконанні захисником своїх обов'язків.

Дотримання Стандартів стане обов'язковим для адвокатів, які надають безкоштовну вторинну правову допомогу відповідно до умов контракту (договори) з центром за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги. Інші адвокати України зможуть використовувати стандарти добровільно.

За інформацією прес-служби Мінюсту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини