Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перші електронні торги заарештованим майном відбудуться 1 липня

27 червня 2014, 14:16
410
0
Реклама

1 липня відбудуться перші електронні торги заарештованим майном на веб-ресурсі torgi.minjust.gov.ua.

Як запевняють в ГИС, мета нової процедури - повністю виключити корупцію з процесу реалізації майна, удвічі збільшити об'єм реалізації об'єктів, виставлених на продаж до кінця поточного року, а в майбутньому навіть вийти на показник реалізації 70-75 % усього майна.

"Таким чином ми не лише забезпечимо стабільні надходження до держбюджету, але і забезпечимо права як боржників, так і стягувачів" - підкреслив голова держслужби Дмитро Сторожук.

Оскільки проект пілотний, можуть виникати певні технічні погрішності, над якими обіцяють працювати, і в цілому удосконалювати веб-ресурс, щоб він був максимально зручний і доступний для учасників торгів і відвідувачів сайту, обіцяє директор ГП "Інформаційний центр" Леонід Богданов.

Нагадаємо, що експеримент почався 1 травня, зараз у базу Системи внесено 641 лот на суму понад 67 млн. грн. Проект вже два місяців впроваджується в чотирьох регіонах: Львівською, Вінницькою, Дніпропетровською областях і місті Києві, а з липня у базу почнуть вносити інформацію про об'єкти заарештованого майна ще з 6 областей - Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Одеської, Харківської і Чернігівської.

Запуск Системи електронних торгів заарештованим майном на іншій території України запланований на початок 2015 року.

За інформацією прес-служби ГИС

Основні правила і порядок проведення торгів затверджені наказом Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини